Ontstaan Zhineng
Start Agenda Zhineng Qigong Yoga Yoga Nidra Imana Contact - Links

Het ontstaan van Zhineng Qigong

 

Dr. Pang Ming de grondlegger van Zhineng Qigong.

 

Dr. Pang Ming (geboren in 1940) is de grondlegger van Zhineng Qigong. Hij beoefende al vanaf zijn zesde jaar Zhineng Qigong, tai chi en martial arts bij negentien grootmeesters. Hij studeerde medicijnen aan de medische universiteit van Beijing. Op achttienjarige leeftijd was hij een van de jongste artsen ooit. Daarna studeerde hij vier jaar Traditional Chinese Medicine (TCM) met acupunctuur als specialisatie.

 

Daarnaast verdiepte hij zich in de grote filosofische stromingen van de wereld, zoals het Boeddhisme, TaoÔsme, Confucianisme en het HindoeÔsme. Vanuit al die achtergronden ontwikkelde hij Zhineng  Qigong.

 

Gedegen wetenschappelijk onderzoek.

 

In November 1991 richtte Dr Pang Ming het Huaxia Zhineng Qigong Training Centre op, een medicijnloos ziekenhuis waarbij Zhineng Qigong de enige therapie vormde. Een jaar later ontstond  ook het Hebei Huaxia Zhineng Qigong Research en Recovery Centre. Dr Pang Ming wilde zo het mysterie van Zhineng Qigong ondersteunen door gedegen wetenschappelijk onderzoek.

 

In circa tien jaar bezochten meer dan 300.000 patiŽnten het training centrum  om aan hun gezondheid te werken. Alle patiŽnten werden vooraf volledig gediagnosticeerd, trainden dan voor een maand en dan werden dezelfde testen herhaald. Bij meer dan 95% was de training effectief of zelfs bijzonder effectief.

 

Zhineng Qigong de best helende vorm

 

In 1998 ontving Dr. Pang Ming als eerste een certificaat van waardering van de Chinese overheid omdat van de elf onderzochte Zhineng Qigong vormen, Zhineng Qigong als de best helende vorm werd erkend.

Ontstaan Zhineng Workshops-training Ervaringen