Yoga
Start Agenda Zhineng Qigong Yoga Yoga Nidra Imana Contact - Links

Yoga

Wat is Yoga?

 

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent verbinding, eenheid of samenbrengen. Yoga ontstond ruim 4000 jaar geleden in het deel van de wereld dat wij nu als India kennen.

Wijzen kwamen tot de ontdekking dat een mens bestaat uit: lichaam, verstand, emoties en de geest. En dat die delen ieder op hun beurt, de eigen verlangens bevredigd willen zien. Door deze tegengestelde verlangens ontstaan er spanningen en verspillen we energie. Dit weerhoudt ons om te functioneren als een geheel, waardoor ons volledig potentieel niet kan worden gerealiseerd.

Door middel van de combinatie van aandacht op de ademhaling en het doen van asana’s (oefeningen) wordt de weg vrijgemaakt om eenheid in jezelf te ervaren.

 

Hatha Yoga

 

Hier in het westen wordt vaak hatha yoga beoefend. Waarbij we met ontspannen gerichte aandacht werken met en aan het lichaam. Doordat je bepaalde lichaamshoudingen aanneemt en bewust wordt van je ademhaling gaat de aandacht als vanzelf naar binnen.

Hierdoor ontstaat ontspanning die moeiteloos over kan gaan in meditatie. Daardoor voel je je meer in evenwicht en is er innerlijke rust waardoor stress (de grote 'killer' of  veroorzaker van o.a. burnouts) verdwijnt of in ieder geval veel minder wordt. Onderzoekingen hebben uitgewezen dat ontspannen werken veel productiever en effectiever is dan gestresst werken. Je doet als het ware meer en beter in minder tijd.

 

Yoga lessen Yoga coaching

Wekelijkse Yoga lessen in Den Helder

 

Yoga coaching in Den Helder

 

>>> Hier kun je je inschrijven voor de lessen <<<