Zhineng Qigong
Start Agenda Zhineng Qigong Yoga Yoga Nidra Imana Contact - Links

Wat is Chi?

Onze levensenergie

Zowel vanuit de Yoga en de Zhineng Qigong traditie staat chi centraal. Vanuit de yoga spreken we over prana, de Chinese noemen het chi en de Japanners noemen het ki. In het Nederlands wordt het vertaald met levensenergie. Een concept van universele levenskracht, waaruit het hele universum bestaat. Dus chi is de bron van alle vormen van leven. 

Burnout als je al je basis chi (levenskracht) verspild hebt

Bij een heftige burnout heb je al je basis chi verspeeld en is het van groot belang eerst aan de chi voorraad te gaan werken. Nu wordt chi gevoed en ontrokken aan het lichaam op verschillende niveaus. We kunnen onze basis chi aanvullen door middel van oefeningen, maar als we de oorzaak van het chi lek niet aanpakken, heeft dat geen zin. Het is daarom groot belang, dat je bewust wordt waaraan je je chi verspeelt. Door middel van Zhineng Qigong leer je je eigen chi voorraad te beheren en aan te vullen.

Wat is Zhineng Qigong?

Zhineng Qigong is door de Chinese overheid erkend als de meest helende vorm van de elf bestaande Qigong vormen. Bij meer dan 95% van de 300.000 onderzochte patiŽnten was de Zhineng Qigong training effectief of zelfs bijzonder effectief voor het versterken van lichaam en geest. Deze vorm is onder de naam Chi Neng Qigong naar Europa gebracht.

 

Bij Zhineng Qigong (in Europa dus Chi neng Zhineng Qigong genoemd) gaat het vooral om het bewegen van het lichaam met een gefocuste geest. De unieke Zhineng Qigong omvat elementen uit het Boeddhisme, TaoÔsme, Confucianisme en de traditionele Chinese geneeskunde als ook invloeden van de moderne wetenschap.

Het bestaat uit eenvoudige oefeningen, die de doorstroom van energie stimuleren en je lichaam ontspannen en krachtig maken. Door het trainen leer je je eigen energie te beheren op fysiek, emotioneel, spiritueel en mentaal niveau.

 

Lees meer over het ontstaan van Zhineng Qigong

Workshops en Zhineng Qigong trainingsmiddagen in Den Helder

 

Ervaringen van cursisten van de Zhineng Qigong trainingsmiddag in Den Helder

Ontstaan Zhineng Workshops-training Ervaringen