Skip to main content

Ontspanning

Ontspannen kun je leren

Nieuw concept in Den Helder

Ontspannen is voor veel mensen niet meer vanzelfsprekend. Steeds meer mensen krijgen last van stress door de drukte van onze maatschappij. Stress is een reactie op te lang aanhoudende spanning of angst. Als spanningen te lang aanhouden, ontstaan er allerlei klachten. Die klachten kunnen zich uiten op zowel lichamelijk als geestelijk vlak.

Imana heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van Yoga Meditatie en Ontspanning.

Vanuit haar wens om mensen in Den Helder en omgeving de kans te geven om weer helemaal te ontspannen zijn de volgende evenementen ontstaan.

Wil je op de hoogte blijven van deze losse evenementen op het gebied van ontspannen kijk op de agenda of volg Imana op Facebook of Instagram

Dag van de Ontspanning thema Chi;

Tijdens deze dag worden verschillende manieren van ontspanning aangeboden. Het is een dag waarin je ondergedompeld wordt in een bad van rust en ontspanning, waarbij inspanning en ontspanning afgewisseld worden.

Een dag helemaal voor jou.

Deze dag bestaat uit 5 workshops die jou op verschillende manieren laten kennismaken met ontspanning. We starten de dag met een ontspannende chakra yogales, gevolgd door een chakra meditatie. Daarna word je ingewijd  in een ritueel om je energie te verhogen. Vervolgens staat er een heerlijke vegetarische lunch voor ons klaar. Na de lunch is er een workshop Zhineng Qigong, waarbij je leert hoe je op een simpele manier je levensenergie kan aanvullen. We sluiten de dag af met een liggende klankschaalreis. Omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat, worden al je organen en weefsels gemasseerd door de trilling die de klankschalen creëren. De klanken die uit de schalen komen hebben een ontspannend, harmoniserend en rustgevend effect op lichaam en geest. Zodat je aan het eind van deze dag ontspannen naar huis kan gaan met verschillende Tools om die ontspanning ook meer te integreren in je dagelijkse leven.

Ontspanning is het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven.

Er is maar plaats voor 7 personen. Dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Wanneer?

Datum : Zaterdag 6 november 2021
Tijd : van 10.00 tot 16.00
Locatie : Vismarkt 5 Den Helder
Investering  :  € 75,-  voor de gehele dag. 

neem contact op met Imana via Whats App of bel 06 216 73 165

Ontspanning door klankschalen

Ontspanning door Klankschalen;

Deze ontspannen les op vrijdagavond is voor iedereen toegankelijk. Met en zonder Yoga ervaring. Tijdens dit uur wordt eerst door middel van een zachte rustige oefening het lichaam in beweging gezet, zodat spanningen op kunnen lossen. Daardoor kan de levensenergie weer gemakkelijker gaat stromen. Vervolgens mag je heerlijk gaan liggen om ondergedompeld te worden in een bad van klanken. Omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat, worden al je organen en weefsels gemasseerd door de trilling die de klankschalen creëren.

De klanken die uit de schalen komen hebben een ontspannend, harmoniserend en rustgevend effect op lichaam en geest.

De klankreis wordt afgesloten met een kopje thee.

Er is maar plaats voor 7 personen dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Wanneer?

Datum : Vrijdag 27 augustus  2021  
Tijd : van 19.00- 20.15
Locatie : Vismarkt 5 Den Helder
Investering :  € 15,00

Ontspanning door Yoga Nidra

Ontspannen door Yoga Nidra;

Deze ontspannen les op vrijdagavond is voor iedereen toegankelijk. Met of zonder yoga ervaring. Tijdens dit uur wordt eerst het lichaam op een zachte manier in beweging gezet, zodat spanningen op kunnen lossen. Daarna mag je gaan liggen om jezelf over te geven aan de Yoga Nidra.

Yoga betekent eenheid en Nidra slaap. Yoga Nidra betekent slaap met een spoor van gewaar zijn. Yoga Nidra is een systematische methode om totale fysieke, mentale en psychische ontspanning te bereiken. Gedurende Yoga Nidra is het bewustzijn tussen slapen en waken in. Alleen het voelen en luisteren blijft tijdens Yoga Nidra actief. Een Yoga Nidra van 45 minuten staat gelijk aan 3 uur slaap.

Deze ontspannen les wordt afgesloten met een kopje.

Er is maar plaats voor 7 personen dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Wanneer?

Datum  : Vrijdag 18 juni 2021
Tijd : van 19.00 – 20.15
Locatie : Vismarkt 5 Den Helder
Investering : € 15,00 (inclusief 21% btw)

De Yoga Nidra die gebruikt wordt tijdens de les is los te bestellen, zodat je thuis dagelijks een half uurtje ontspanning kan in lassen. Deze Yoga Nidra is van hoge kwaliteit en opgenomen in een studio met ondersteuning van muziek.

Bijdrage voor de losse mp3 Yoga Nidra 15,00 euro(inclusief 21% btw)

Meenemen;

badlaken voor over de yogamat

Yogamatten, kussens en dekens zijn aanwezig. Maar als je extra zacht wil liggen mag je een slaapzak, schapenvacht of campingmatje meenemen.

Hou de agenda van mijn website in de gaten voor nieuwe data of volg mij op Facebook of Instagram.

Instagram Yoga Den Helder

Facebook Imana Petterson en Yoga, Meditatie en Zhineng Qigong met Imana in Den Helder

Er is maar beperkt plaats dus geef je op tijd op door Imana een WhatsApp of sms te sturen en je aan te melden bij het evenement op facebook.

Door de bijdrage over te maken o.v.v. je naam en ontspannen kan je leren, is je inschrijving definitief.

Vismarkt 5 Den Helder ( rechterdeur als je voor het oude schoolgebouw staat)

Aanbellen bij Imana Chi

06 216 73 165

www.imana-chi.nl