Skip to main content

Agenda

De innerlijke weg,

terug naar wie we werkelijk zijn.

Daardoor ontstaat ruimte, liefde en vrijheid.

Al meer dan 30 jaar is YOGA mijn levensweg,

mijn passie en mijn grote liefde.

Ik deel mijn ervaring graag met jou.

 

 Voor contact bel of WhatsApp Imana 0621673165

 

Yoga via Zoom;

Elke dinsdag van 19.30 tot 21.00 yoga online via Zoom

Tijdens de schoolvakanties zijn

er geen yogalessen.

Vakantie periodes

 

Zomervakantie

10 juli t/m 22 augustus 2021

vlinder_1920

Ontspannen kun je leren

Ontspannen is voor veel mensen niet meer vanzelfsprekend. Steeds meer mensen krijgen last van stress door de drukte van onze maatschappij. Stress is een reactie op te lang aanhoudende spanning of angst. Als spanningen te lang aanhouden , ontstaan er allerlei klachten. Die klachten kunnen zich uiten op zowel lichamelijk als geestelijk vlak.

Imana heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van Yoga Meditatie en ontspanning.

Vanuit haar wens om mensen in Den Helder en omgeving de kans te geven om ontspannen het weekend in te gaan zijn deze twee lessen ontstaan. Daarnaast is er een mogelijkheid om een hele dag te komen ontspannen bij Imana Chi. Meer info over de Dag van Ontspanning en de andere mogelijkheden om naast de wekelijkse yogalessen te komen ontspannen vind je onder het tabje Ontspanning.

 

Ontspanning door klankschalen;

Deze ontspannen les is voor iedereen toegankelijk. Met en zonder Yoga ervaring. Tijdens dit uur wordt eerst door middel van een zachte rustige oefening het lichaam in beweging gezet, zodat spanningen op kunnen lossen. Daardoor kan de levensenergie weer gemakkelijker gaat stromen. Vervolgens mag je heerlijk gaan liggen om ondergedompeld te worden in een bad van klanken. Omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat, worden al je organen en weefsels gemasseerd door de trilling die de klankschalen creëren.

De klanken die uit de schalen komen hebben een ontspannend, harmoniserend en rustgevend effect op lichaam en geest.

De klankreis wordt afgesloten met een kopje thee.

Ontspanning door Yoga Nidra;

Deze ontspannen les is voor iedereen toegankelijk. Met of zonder yoga ervaring. Tijdens dit uur wordt eerst het lichaam op een zachte manier in beweging gezet, zodat spanningen op kunnen lossen. Daarna mag je gaan liggen om jezelf over te geven aan de Yoga Nidra.

Yoga betekent eenheid en Nidra slaap. Yoga Nidra betekent slaap met een spoor van gewaar zijn. Yoga Nidra is een systematische methode om totale fysieke, mentale en psychische ontspanning te bereiken. Gedurende Yoga Nidra is het bewustzijn tussen slapen en waken in. Alleen het voelen en luisteren blijft tijdens Yoga Nidra actief. Een Yoga Nidra van 45 minuten staat gelijk aan 3 uur slaap.

Deze ontspannen les wordt afgesloten met een kopje thee.

18 juni                                    Ontspannen door Yoga Nidra

27 augustus                                        Ontspanning door Klankschalen

6 november                                        Dag  van Ontspanning

 

De losse lessen klankschalen en yoga nidra worden gegeven op de vrijdagavond van 19.00- 20.15  Bijdrage 15,00 euro

De dag van ontspanning wordt gegeven op zaterdag van 10.00 – 16.00                                                    Bijdrage 75,00 euro

 

Wat neem ik mee?

Neem een badlaken mee voor over de yogamat en een kleine handdoek voor over de kussens.

Yogamatten, kussens en dekens zijn aanwezig. Maar als je extra zacht wil liggen mag je een slaapzak, schapenvacht of campingmatje meenemen.

Hou de agenda van mijn website in de gaten voor nieuwe data of volg mij op Facebook of Instagram.

Er is maar beperkt plaats dus geef je op tijd op door Imana een WhatsApp of sms te sturen.

Vismarkt 5 Den Helder ( rechterdeur als je voor het oude schoolgebouw staat)

Aanbellen bij Imana Chi

06 216 73 165

www.imana-chi.nl

Brahma muhurta

Brahma muhurta

Magie van het leven ervaren!

Een van de belangrijkste tradities van de Yogi is het opstaan voor de zon opkomt.

De meest magische tijd van de dag is Brahma muhurta. Ook wel vertaald als de tijd van God. Een must voor diegene die een spiritueel leven wil leiden.

Brahma muhurta begint 1.36 voordat de zon opkomt en eindigt 48 minuten voordat de zon opkomt. Omdat de zon elke dag op een ander tijdstip opkomt, varieert de tijd van Brahma muhurta.

Dus stel de zon komt op om 08.21 dan begint Brama muhurta om 06.45 en eindigt het om 07.33

Dit is de meest magische tijd van dag. Vanuit de Yoga traditie wordt gezegd dat alle activiteiten die we uitvoeren tijdens Brahma muhurta, honderd keer meer resultaat hebben dan op een ander moment van de dag. Tijdens dit speciale moment is onze geest het meest helder en ons bewustzijn het meest gefocust. Tijdens dit magische moment is het makkelijk om in contact te komen met die diepe laag van stilte in jezelf.

Vind jij het leuk om dit magische moment in de natuur, een keer op de yoga manier mee te maken?

Imana biedt de mogelijkheid om in een workshop van 2.5/ 3 uur, jou opnieuw in contact te brengen met de magische dimensie van Brahma muhurta. Daarbij word je 1 op 1 begeleidt op een reis in jezelf door yoga, pranayama en meditatie. Daarna wordt er een warm ontbijt geserveerd terwijl je geniet van de magie van de zonsopkomst.

Voor meer info klik op  de link  of neem contact op met Imana voor de mogelijkheden 06 216 73 165

Hou de agenda van mijn website in de gaten voor nieuwe data of volg mij op Facebook of Instagram.

 

 

www.imana-chi.nl

20200614_164631

Visionboard Workshop

Een visionbord is een bijzondere manier om jouw wensen, dromen en verlangens weer te geven. 

Tijdens deze workshop ga je ont-dekken welke mogelijkheden er allemaal opgeslagen liggen in jou. De mogelijkheden die jou gaan ondersteunen om steeds meer in contact te komen met je intuïtie. Zodat je gaat ontdekken wat er gebeurt als je steeds meer jouw passie gaat volgen, zodat je jouw levensmissie kan gaan leven. Het is een proces dat stapsgewijs gaat. Des te meer jij trouw gaat worden aan datgene wat jou blij maakt des te meer er mogelijkheden voor je openen in dit leven. Het is de kunst om steeds meer jouw aandacht te gaan richten op dat wat je blij maakt i.p.v. op de dingen waar je niet blij van wordt.

Wat gaan we precies doen?

Tijdens deze creatieve workshop ga je op een speelse manier via plakken, scheuren en knippen bewust worden van jouw dromen en verlangens.
We starten deze workshop met een meditatie om je onbewuste en soms weggedrukte verlangens naar de oppervlakte te brengen. Door je verlangens zichtbaar op je visionboard te plakken is dat de eerste stap van wens naar werkelijkheid.
Met jouw visionboard maak je voor jezelf heel goed zichtbaar wat je aan wilt trekken. Deze duidelijke boodschap stuur je hiermee ook naar het universum, zodat de wet van aantrekking jouw ook werkelijk gaat geven wat je echt wilt.

Alles wat je aandacht geeft groeit!

Wish it
Dream it
Do it

Jaren geleden ben ik begonnen met Visionboards en het is voor mij naast een heerlijke creatieve en meditatieve bezigheid, een prachtige manier om duidelijkheid te scheppen in mijn soms chaotische creatieve geest.
herinnert aan mijn doelen en verlangens.

Een plaatje zegt meer als 1000 woorden

We programmeren ons brein dagelijks vaak onbewust met negatieve in prints, zoals negatieve gedachtes, overtuigingen en wat dacht je van het dagelijkse nieuws.
Door naar je Visionboard te kijken geef je jezelf dagelijks  positieve inprints waardoor je je onderbewustzijn programmeert met visuele stimulatie. Daardoor bewandel je de weg van wens naar werkelijkheid.

Wanneer?

Datum; zaterdag 6 maart 2021
Tijd: 13.00 uur tot het klaar is circa 16.00 a 17.00 uur
Bijdrage: € 55,00 euro  inclusief alle materialen
Adres: Vismarkt 5 Den Helder (lokaal 13 eerste etage)

Jaarlijks ontstaat er een nieuw visionboard en door het in mijn kamer op te hangen wordt ik elke dag

Hou de agenda van mijn website in de gaten voor nieuwe data of volg mij op Facebook of Instagram.