Skip to main content

Cacao Ceremonie met Imana

Cacao Ceremonie met Imana

Steeds meer mensen ervaren onrust door te leven vanuit het hoofd. Waardoor stress, angst en piekeren bijna een normale staat van zijn worden. Juist door alle onrust in de wereld op dit moment krijgen we als mensheid de kans om een grote bewustzijnsverschuiving te gaan ervaren. De reis van hoofd naar hart, zodat we steeds meer vanuit de ZIJNS-modus het leven mogen laten ontvouwen. Daardoor ontstaat liefde en levensvreugde van binnenuit. Steeds meer mensen voelen dat het zo niet langer kan en worden bewuster dat het leven ook anders mag gaan. Tijdens deze Cacaoceremonie wordt je uitgenodigd om steeds meer vanuit de ZIJNS-modus het leven te laten ontvouwen.
Voel jij dat je toe bent om deze sprong te maken en om meer te leven vanuit je authentieke zelf in plaats van geleefd te worden?
Dan is deze feestelijke Cacao Ceremonie een mooie start.

Voordat wij bekend raakten met chocolade werd 100% zuivere Cacao al ceremonieel gebruikt als een heilige medicinale drank. Een oeroud medicijn.
Cacao is de vrucht van de Theobroma Cacao boom wat betekent:
“FOOD OF THE GODS’.

Ceremoniële Cacao

Vanuit de oudheid wordt tijdens spirituele ceremoniën cacao gedronken om het hart te openen en opnieuw te verbinden met SPIRIT. Mama Cacao omvat de vibratie van vriendelijkheid, levensvreugde en onvoorwaardelijke LIEFDE en zorgt voor liefdevolle verbinding met moeder aarde, jezelf en de mensen om je heen. Tijdens deze avond bij Imana wordt 100% zuivere ceremoniële cacao gebruikt uit Ecuador, Nicaragua ,Guatemala of Peru. Omdat de ceremoniële cacao veel minder verhit wordt blijven alle natuurlijke, opbouwende en helende stoffen uit cacao bewaard.

Inhoud van de workshop –

Een reis van hoofd naar hart

Deze Cacao Ceremonie is een uitnodiging om terug te komen naar je essentie. Om volledig JA te zeggen tegen het leven. Hoe meer je JA kan zeggen op alles wat zich aandient in jezelf en jouw leven, des te meer zal je ervaren dat jouw levensenergie weer voluit kan stromen.
Zodra we in ons hoofd zitten, leven we in het verleden of in de toekomst. Daardoor gaat het heilige huidige moment aan ons voorbij.
We zullen de pure ceremoniële cacao drinken en aan een reis beginnen van hoofd naar hart waarbij we gebruik maken van de kracht van intentie, meditatie, visualisatie, delen, de energie van dankbaarheid en dansen/ bewegen vanuit je kern. Op een liefdevolle manier word je door een reeks oefeningen geleid waarbij je, binnen de geborgenheid van de groep, weer in contact mag komen met jouw wensen en verlangens, de roep van jouw hart. Weer liefde voelen stromen. Op een diep niveau de verbinding opnieuw te ervaren met alles wat is.

Follow your BLISS!
Follow your Highest Exitement!

Ik kijk er naar uit om samen de liefdevolle en vreugdevolle spirit van de cacao te vieren!

Wanneer?

Datum:          Nog geen nieuwe data geplant

Tijd:               19.00 tot einde.( 21.30/22.00)

Bijdrage:     € 45,00

1 op 1 Cacao Ceremonie

Ook is er de mogelijkheid voor 1 op 1 Cacao Ceremonie waarbij we samen de Ceremoniële Cacao gaan bereiden en het vervolgens tot ons nemen. Een ceremonie nodigt je keer op keer weer uit om helemaal in het moment aanwezig te zijn, waardoor de magie van het leven weer voelbaar wordt. Voor sommige mensen voelt de privé ceremonie prettiger of veiliger, terwijl anderen juist door de groepsenergie meegenomen willen worden. Voel wat het beste bij jou past. Voor meer info over de privé Cacao ceremonie klik hier.

Wat neem ik mee?

Badlaken voor over de yogamat en een kleine handdoek voor over de kussens.
Een flesje water.

Belangrijk!

Om de Cacao zo goed mogelijk haar werking te laten doen, zou het fijn zijn als je de dag van de ceremonie geen alcohol drinkt en geen vlees eet. Het liefst een aantal uur voor de ceremonie alleen een lichte maaltijd en geen koffie meer na de ochtend.

Waar?

Vismarkt 5 Den Helder ( rechterdeur als je voor het oude schoolgebouw staat)
Aanbellen bij Imana Chi
Voor opgave of informatie stuur Imana een WhatsApp of bel 06 216 73 165

 

Contra indicaties

Bij hartklachten, zwangerschap of het slikken van antidepressiva is het raadzaam om eerst te onderzoeken en eventueel een arts te raadplegen of dit voor jou goed is. Vaak wordt aangeraden om dan de eerste ceremonie een kleine dosis te nemen.​

Bij bepaalde antidepressiva is extra aandacht nodig. De op MAOI gebaseerde antidepressiva is echt contra-geïndiceerd. Voor deze personen wordt afgeraden cacao in te nemen i.v.m. de tyramine levels die in cacao aanwezig zijn. 

Diegene die SSRI’S of op MAO gebaseerde antidepressiva gebruiken kunnen eerst overleggen met hun arts of apotheker om eventueel te starten met een lagere dosis.

Daarnaast zijn er ook vele verhalen dat juist door de pure Ceremoniële  Cacao mensen uit hun depressie zijn gekomen.

Vrijgezellen feestje of vriendinnenavond

Op aanvraag regelt Imana een mooie Cacao ceremonie op maat. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Cacao Ceremonie cadeaubon

Vind jij het leuk om een vriend, vriendin of collega op een bijzondere manier te verrassen? Vraag dan naar de cadeaubon voor een privé Cacao ceremonie.

Elke Cacao Ceremonie is anders en de invulling van elke avond zal ook weer anders zijn. Vanuit de Flow laten ontstaan wat de spirit van Cacao ons wil laten ervaren.
Laagje voor laagje mogen de muurtjes om het hart verzachten en oplossen zodat je steeds meer vanuit je hart mag gaan leven.
Laten we het leven vieren met Cacao.

Cacao is goed voor de gezondheid en stimuleert het geluksgevoel;

Cacao zit vol antioxidanten. Antioxidanten ruimen vrije radicalen in je lichaam op, stimuleren de vetverbranding en dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. Daarnaast bevat Cacao flinke hoeveelheid mineralen, waaronder magnesium.
Pure onbewerkte Cacao bevat het stofje fenylethylamine, wat door het lichaam wordt omgezet in dopamine. Dopamine is een van de bekendste gelukshormonen.

Bijzonder TEDx over de fantastische helende eigenschappen van Cacao.

Tijdens deze TEDx Talk legt Simon Wallander uit hoe wij onze gezondheid kunnen optimaliseren door middel van de helende eigenschappen van Cacao.

Overgave aan de Spirit van Cacao…

Wist je, dat als je vaker aan een Cacao Ceremonie meedoet de werking steeds intenser wordt? Doordat je meer bekend raakt met de spirit van Cacao, zal je merken dat je je steeds meer in overgave kan gaan, waardoor de werking dieper ervaren wordt.

Ervaringen;

Het is fijn om soms even de tijd stil te zetten om een moment van bezinning te hebben doormiddel van een ceremonie.
Verbinden met wat werkelijk van belang is en de tijd nemen om de wens van je hart te laten spreken. Imana begeleid dit op een fijne en ongedwongen manier, ruimte voor dat wat er ontstaat.
De cacao begeleid je bij de verdere reis. Nog dagen na de ceremonie merkte ik dat de cacao mijn acties verzachte en de stem van mijn hart duidelijker liet spreken. Het was heel fijn om dit te ervaren. Imana ik kom zeker nog een keer bij je terug voor een cacao ceremonie.
X Bianca

Vanmorgen een cacao ceremonie gehad bij Imana.
Het drinken van echte pure ceremoniële Mayan cacao geeft je een reis die je hart opent! Onder professionele begeleiding maak je een reis waarbij liefde de hoofdrol speelt! En liefde heelt alles en maakt je sterk! Een aanrader voor iedereen!!
Bedankt lieve Imana!!
Phinessa van den Broek

Een hele fijne cacao ceremonie met Imana die mij weer meer in verbinding heeft gebracht met mijn lichtheid, mijn vrolijkheid en mijn lensvreugde door de ervaring van samenzijn en verbinding en de diepgaande werking van de ceremoniële Cacao.
Het is voor mij een uitnodiging om met die kwaliteiten meer te gaan leven en ze net zoals tijdens de ceremonie meer uit te nodigen in mijn leven.
Ik ben dankbaar voor deze prachtige ervaring en ik kijk nu al uit naar de volgende keer.
Geertje van Lingen

opstaan

Om 4.55 uur word ik wakker met de muziek serenity. Ik doe mijn dagelijkse lichaamsscan en meditatie en loop daarna naar beneden. Beneden drink ik 2 glazen lauwwarm water en spring ik onder de douche.
Vandaag ga ik weer een magische dag beleven met namelijk Brahma Muhurta en een cacao-ceremonie.

brahma muhurta

Brahma Muhurta begint 1 uur en 36 minuten voordat de zon opkomt en eindigt 48 minuten voordat de zon opkomt. Juist in deze tijd is jouw bewustzijn het meest helder en kan je beter focussen op wat je wilt creëren en manifesteren.
Na Brahma Muhurta ontvang ik een cacao-ceremonie…..dus vroeg uit mijn veren om op tijd op de gewenste locatie aan te komen.
Buiten zie ik ongeloveloos veel sterren aan de donkere hemel staan. Ik stap in de auto en als ik op de plek van bestemming ben aangekomen, zie ik dat Imana er al is….gelukkig maar want dan zie ik tenminste wat meer licht.
We geven elkaar een liefdevolle en warme knuffel en we stappen haar camper in…warm en knus.

puja

We maken een altaar, Imana legt alles uit en we mediteren kort met onze intenties. Mijn intentie was (en is nog steeds) om de Maria-energie te integreren in mijn Zijn en de zachtheid en compassie daardoor meer te voelen in Mijzelf.
Als we buiten zijn gaan zitten, gaan we weer in meditatie. Het is nog steeds pikkedonker met ongeloveloos veel sterren aan de hemel….we mediteren in stilte en horen hoe de vogels wakker worden en elkaar, ons en de rest van de wereld goedemorgen fluiten.
Als ik mijn ogen open, zie ik lichtere lucht aan de hemel met veel minder sterren.
Samen doen we een paar keer de zonnegroet…ik zie en voel de zon opkomen…het water en de rest van deze mooie locatie aan het water.
Imana geeft me een aantal minuten voor mijzelf terwijl zij een (h)eerlijk ontbijt klaarmaakt in haar camper.

tijd met brahma

Terwijl ik naar het water loop en mij afvraag welke weg ik mag gaan bewandelen, zie ik meeuwensporen die naar rechts wijzen. Oke, duidelijk en dank je wel weer….voor mij een teken om niet meer achterom te kijken en in het verleden te leven maar met nog meer overgave en vertrouwen in het Hier & Nu aanwezig te zijn en me te richten op de toekomst. Verderop zie ik een mooie veer. Ik raap hem op, neem hem mee als zichtbare herinnering.

ontbijt

Terug bij de camper heeft Imana een (h)eerlijk ontbijt klaargemaakt. Het enige wat ik zie is een brij van havermout..de gezonde extra’s er bovenop zie ik niet eens. Eventjes ga ik terug naar mijn kleine ienemiene Mirretje die geen havermout lust…maar ach ik ben toch in het Hier & Nu aanwezig dus ik eet het gewoon op..en jawel hoor, het is lekker en vult ook heel goed.

cacao ceremonie

Na ons ontbijt rij ik achter Imana aan naar haar praktijkruimte voor de cacao-ceremonie. De ruimte voelt heel fijn en warm aan.
Imana warmt de cacao op in een klankschaal valt me op. Dit heb ik nog nooit iemand zien doen. Ik vind het passen bij haar omdat het mij het gevoel geeft dat ze dit met heel veel liefde voor zichzelf, de cacao en mij doet.
Voordat we aan de ceremonie beginnen, legt ze uit over cacao, wat voor helende werking het heeft en dat je contact kan maken met de cacao voordat je hem drinkt. Als ik zeg dat ik al na 1 slokje cacao hoofdpijn krijg, pakt ze een glas water erbij en doe ik wat suiker in de cacao.
Na een korte meditatie maken we contact met de cacao en zodra het goed voor mij voelt, neem ik een slokje..en nog 1..water..cacao…cacao.

dansen

Ik voel dat ik wil dansen, sta op en laat me meenemen door de muziek…ik voel me lichter, zachter, meer verbonden met mezelf en alles en iedereen om mij heen.
Als ik weer even mediteer, maak ik een rebirthing mee….dat ik aanwezig was hoe mijn vader en moeder in liefde samensmolten en mij, een kind van hun, maakten…hoe ik warm en liefdevol gedragen werd in de baarmoeder van mijn moeder…hoe ik (her)geboren wers en met open armen verwelkomd werd door mijn ouders.
Wauw, wat een cadeau zeg…zo blij!!

magische dag

Ja, alles van deze dag was magisch.
Ik merk en voel nog steeds wat deze dag mij gegeven heeft…ik ben meer compassievol, zacht en lief voor mijzelf…heb mijn vrouwelijke energie weer omarmd en hervonden.
Dank je wel lieve, mooie en magische Imana voor deze superprachtigmooie dag die ik koester en als supermooie herinnering bij en in mij draag.
One love.
Mirjam

Mijn cacao ceremonie.
Ik ontving een uitnodiging voor deze ceremonie, maar wist niet waar ik aan begon. Ik wilde het gewoon ervaren.
Geleidt door Imana kwam ik in een meditatieve sfeer, een sfeer van verbinding met mezelf en mijn omgeving. Er kwam rust over mij heen.
Mijn verbindings intentie ging naar mijn overleden vrouw en ik hoopte natuurlijk op wondertjes.
Even had ik het gevoel dat ze bij mij was…. Maar ik vroeg mij af of dat mijn denken was of echt!
Ik kon wat gemakkelijker mijn hart openen en kwam wat dichter bij mezelf, wat zich omzette in een diepere rust.
Voor wat die wondertjes betreft, ga ik zeker een tweede cessie doen, zonder hem te sturen, maar wel met dezelfde intentie om de magie daarvan te mogen beleven.
Wim.

Wat een prachtige ervaring met mijn sister Imana
Ik mocht net een cacao ceremonie met Imana ervaren. Tijdens deze mooie reis nam Imana mij mee naar de ruimte van liefde en stilte in mijn hart. Ik voelde weer het vertrouwen dat ik het juiste pad bewandel. Het is fijn om zo nu en dan een moment voor jezelf te creëren om weer de zachtheid en liefde in mijzelf te ervaren. Imana weet als geen ander je mee te voeren in de reis naar jezelf. Zij straalt vertrouwen en zachtheid uit, waardoor je je meteen voelt thuiskomen.
Tijdens de ceremonie werd cacao gebruikt uit Guatemala,
Deze cacao is heel zacht, puur en onbewerkt. Daardoor kunnen de kwaliteiten van deze cacao hun helende werk doen. Mijn hart opende, ik werd zachter, positiever en meer open in het moment. Mijn vertrouwen voelde ik weer helemaal terug komen. Dit is zeker voor iedereen een echte aanrader
Suus

Dankzij de spirit van Cacao en Imana, vandaag een mooie eyeopener mogen ontvangen. Ik ben helemaal ontspannen uit de reis gekomen. Ik heb weer het gevoel dat ik er met een open hart en geheel opgeladen tegen aan kan.

Inger

Door de rust en liefde van Imana kan ik me genoeg ontspannen en openstellen voor de spirit van Cacao. Ik mocht weer mooie inzichten ontvangen en weet ik nu dat ik op de goeie weg ben. Dank je wel voor deze prachtige ervaring.

Nicolien