Skip to main content

Yoga Lessen

Wekelijkse Yoga Lessen

Het lesrooster is terug te vinden in de agenda.

Hatha yoga

Tijdens de hatha yoga les werken we met krachtige lichaamsoefeningen die de spieren en gewrichten versterken. Ook de organen worden versterkt en de doorbloeding verbeterd. De rode draad door de les is altijd de bewustwording van de adem. Tijdens de les en aan het einde ter afsluiting wordt ruim aandacht besteed aan ontspanning. Een voorbeeld van een oefening uit de hatha yoga les vinden we in het YouTube filmpje van de zonnegroet.

Yoga & energie

Tijdens de les yoga en energie werken we meer met zachte en rustige bewegingen. Het ademen loopt als een rode draad door de les. Ook deze vorm van yoga heeft als ingang het lichaam, maar ook de energie in en om je lichaam heen. Net zoals met de hatha yoga les werken we met de ‘yoga en energie’ les ook met lichaamsoefeningen, ademtechnieken en ontspanningstechnieken, maar dan alles net even wat rustiger. Een voorbeeld van een oefening uit deze les is te zien op het YouTube filmpje van de maangroet.

Healing door ontspanning

Tijdens de les healing door ontspanning is het leren ontspannen de rode draad door de les heen. We werken met zachte rustige oefeningen uit de hatha yoga, zhineng Qigong en aansluitend een yoga nidra(liggende ontspanningsoefening). Waarbij je volledig ontspannen en uitgerust de les weer verlaat.

vrouwliggen

Yoga & meditatie

Tijdens de les yoga en meditatie ligt de aandacht bij het meditatief bewegen. Daardoor gaat de aandacht steeds meer naar binnen en kom je in de verstilling terecht.