Skip to main content

Yoga Coaching

Yoga Coaching

 

Bij yoga coaching krijg je de mogelijkheid om:

Een yogaserie op te bouwen helemaal afgestemd op jouw persoonlijke behoefte. Of persoonlijke begeleiding op weg naar bewustwording en het ontdekken van jouw werkelijke ZIJN d.m.v. gesprek, meditatie, klankschalen, adem coaching of lichaamswerk.

Het NU – de ZIJNS modus

Alles draait uiteindelijk om het NU! Wat je in dit moment creëert is wat je zal ervaren in het volgende moment. We zijn gewend aan een levensstijl waarbij we constant aan het creëren zijn voor de toekomst. Waardoor stress, met alle gevolgen van dien, zich steeds meer gaat aandienen als volksziekte nummer 1. Mijn motto is te leven vanuit de ZIJNS modus. Helemaal bewust van dit moment en alles wat zich op dit moment aan dient.

De balans tussen lichaam en geest

Dat is ook de energie van waaruit ik werk in een yoga coaching. Het lichaam is een geheel en alles in het lichaam staat met elkaar in verbinding. Ik ga dus uit van de balans tussen lichaam en geest die in ieder mens aanwezig is. Soms is deze alleen niet voelbaar omdat er disbalans is ontstaan.

De mogelijkheden van het lichaam

We gaan werken aan de mogelijkheden van het lichaam in plaats van aan de beperkingen. Vanuit de visie “alles wat je aandacht geeft groeit” is het beter om aan je mogelijkheden te werken dan energie te geven aan je klachten of beperkingen. Zonder daarbij de klachten te negeren. Want ook negeren is een vorm van aandacht geven.

Yogacoaching Toolkit

Een nieuwe start van je leven is gemakkelijker dan je denkt!

Levensvreugde en moeiteloosheid ontstaan wanneer jij in staat bent om de controle los te laten en het leven de ruimte te geven om het zich te laten ontvouwen. Daar is vertrouwen voor nodig. Vaak  willen we controle houden over ons leven omdat dat ons een bepaald gevoel van veiligheid geeft. Meestal heeft het te maken met oude aangeleerde patronen en overtuigingen waardoor het leven jou steeds dezelfde situaties blijft geven.

Door kleine veranderingen aan te brengen in je leven, o.a. door middel van meditatie, visualisatie, yoga nidra, ademtherapie, lichaamsoefeningen (asana’s), of ontspanning kunnen er al snel grotere veranderingen voelbaar worden.

Als de weerstand van het ego wordt losgelaten begint het contact met je ziel!

Wat naast het doen van yoga oefeningen en meditatie ook een enorme steun kan zijn is visualisatie en affirmatie. Gedachtes hebben kracht! Een affirmatie is een gedachte, geankerd vanuit gevoel, die je gaat bekrachtigen.

Door de Yogacoaching Toolkit aan te schaffen krijg je in totaal 4 uur persoonlijke coaching voor de prijs van 3 losse sessies.

Vraag Imana naar de voorwaarden.

Wandel coaching of Yoga aan huis

Voor de mensen die niet aan de wekelijkse lessen deel kunnen of willen nemen is er de mogelijkheid van een yoga sessie bij u thuis of in de natuur (afhankelijk van het weer en de mogelijkheden).

Luisteren

Soms is het gewoon fijn om even iemand te hebben die naar je luistert en met een frisse blik van een afstand naar de situatie kijkt en je kan ondersteunen met praktische aanwijzingen.

Ontspannen door Klankschalen

Omdat het lichaam voor 70% uit water bestaat, worden alle organen en weefsels gemasseerd door de trilling die de klankschalen creëren. De klanken die uit de schalen komen hebben een ontspannend, harmoniserend en rustgevend effect op lichaam en geest.

Waak over je eigen erfenis

Waak over je gedachten
Straks worden ze je woorden
Waak over je woorden
Straks worden ze je daden
Waak over je daden
Straks worden ze je gewoonten
Waak over je gewoonten
Straks worden ze je karakter
Waak over je karakter
Straks word het je bestemming
Het is jouw geest die deze wereld creëert

Upanishads
(de oudste wijsheid geschriften)

Hoog sensitiviteit en empathisch vermogen

Ervaar jij jouw hoogsensitiviteit of emphatische vermogen als een last?

Wil jij graag volop gebruik kunnen maken van jouw prachtige vermogens?

Imana helpt je graag als ervaringsdeskundige op jouw unieke weg als hsp’ er of empatisch persoon.

Handboek voor de Hooggevoelige Ziel

Online Training “Handboek voor de Hooggevoelige Ziel”

In dit handboek deelt Imana haar weg  van overgevoeligheid en overprikkeling naar  een leven vol rust, ruimte en mogelijkheden. Met praktische handreikingen om dit in jouw eigen leven waar te maken.

Mijn levenswerk

 

Mijn levenswerk is de reis  maken van HOOFD naar HART.

Van DOEN  naar ZIJN!

Meer over deze reis zie blog.

Steeds meer te leven vanuit de ZIJNS- modus, waardoor levensvreugde en moeiteloosheid spontaan naar de oppervlakte komen.

Kijken naar mogelijkheden en verbinden in plaats van verdelen.  Dan ontvouwt het leven zich, als een magisch avontuur.

Mijn passie is dat te delen en mensen te begeleiden op deze weg.

Liefde is daarbij de sleutel.

Wetende dat wij ontstaan zijn uit liefde en eenheid en terugkeren naar liefde en eenheid.

 

Wie ben ik werkelijk?

Deze vraag “wie ben ik werkelijk?” is een vraag die mij als kind al bezighield. Door uittredingservaringen op jonge leeftijd kwam ik erachter dat mijn gevoel/ervaring van “IK” bleef als ik mijn lichaam verliet. Zo werd mij door ervaring duidelijk dat we als mens zoveel meer zijn dan ons lichaam en ons persoonlijke verhaal. Ons persoonlijke verhaal wordt gecreëerd door de ervaringen die we hebben gehad in ons leven en door de manier waarop we op onze ervaringen gereageerd hebben. Elk moment krijgen we de kans om een nieuwe werkelijkheid te scheppen. De keus is aan jezelf of je het oude wilt blijven herscheppen of dat je bereidt bent om alle vaste kaders los te laten en je leven te gaan zien vanuit een groter perspectief.

De stap te zetten van het domein van zekerheid naar het koninkrijk van vrijheid.

{Dr Pang Ming grondlegger van zhineng qigong}

Volgens mij is de eenvoudigste manier om dat te doen, de stap te zetten uit je hoofd en in dit moment de roep van je hart te volgen.

 

Voor een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen of een WhatsApp sturen naar Imana.

06 216 73 165